Potrebno
Za Kremu:
500 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
2 vrečice praška za cappuccino vanilija
1 fix za šlag
Za kore :
6 bjelanjaka
70 g šećera
prstohvat soli
125 g omekšalog maslaca
100 g šećera
1 Vanilin šećer
6 žumanjaka
3 pune kašike Lino lada nougat
140 g mljevenih oraha
30 g brašna
na vrh noža Prašak za pecivo
Priprema :
Za kremu :
Zagrijati slatko vrhnje do vrenja. Maknuti s vatre pa ubaciti natrganu bijelu čokoladu i prašak za cappuccino. Miješati dok se potpuno ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Nakon što je na pola ohlađeno staviti u hladnjak da se ohladi do kraja.
Za koru :
Pripremiti tepsiju od pećnice veličine cca 33×30 cm, obložiti ju papirom za pečenje. Uključiti pećnicu na 180 st.C.
Za koru odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksati sa 70 g šećera i par zrna soli.
U drugoj posudi miksati omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je postane pjenasto dodati jedan po jedna žumanjak, a nakon svakog miksati dok se dobro umiješa u ostatak smjese. Zatim dodati 3 punekašike nutelle pa miksati da nastane gusta smjesa jednolične boje. Sad dodati dvije kašike snijega od bjelanjaka kako bi se lakše dodali suhi sastojci. Dodati mješavinu oraha, brašna i praška za pecivo, a na kraju dodati preostali snijeg od bjelanjaka.
Smjesu uliti na papir za pečenje pa ravnomjerno raširiti po cijeloj širini tepsije. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa prerezati 2-3 trake jednake širine .(kako vi volite krema je ista samo zbog izleda kolača ako slažete sa tri izledaće vam kao torta kad je režete ).
Ohlađenu kremu izvaditi iz hladnjaka pa razraditi mikserom. Dodati fix za šlag pa miksati do željene čvrstoće.
Slagati prvu traku kore , premazati trećinom kreme, drugu traku kore , premazati drugom trećinom kreme, treću traku kore pa premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji ili jednostavno naribati po vrhu čokolade
Napomena: Kod slaganja traka kore treba biti pažljiv, prebacivati ga raširenih prstiju i dlanova jer je kora sočana i osjetljiva na savijanje.
Ohladen kolač rezati po želji i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar