Sastojci:
za podlogu
600 g mlevenog Plazma keksa
125 g omekšalog putera
400 ml soka od pomorandže
Za kremu /fil:
600+150 ml mleka
200 g šećera
2 kesice vanilin šećera
150 g gustina (kukuruznog skroba)
4 žumanca
200 g putera
500 g banana
300 g kivija
sok od pola limuna
i još
500 ml slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
16 komada mini Plazma keksa, dve vrste(ako želite )
Priprema
Za podlogu :
U posudu za mešenje sipati Plazma keks, umiješati omekšali puter, dodati sok, sve dobro izmiješati dok se ne dobije masa koja se može oblikovati.
Na tacnu za tortu staviti obruč od okruglog kalupa prečnika 26 cm, pa keks smesu rasporediti unutra i dobro je utapkati.
Za kremu /fil:
U jednoj šerpi ugrejati do vrenja 600 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom. U drugoj žicom razmutiti gustin sa 150 ml mleka, dodati umućena 4 žumanca i promešati. Vrelo mleko sipati preko mešavine gustina i jaja. Vratiti na tihu vatru i mešati žicom ili vajačom dok ne počne da se zgušnjava, a onda mikserom još par minuta. Skinuti sa ringle, površinu fila pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
U prohlađen fil dodati 200 g omekšalog putera i zajedno promutiti dok se ne dobije gladak fil.
Banane iseći uzduž na četvrtine, pa popreko na komadiće. Preliti ih sokom pola limuna da ne bi potamnele od oksidacije. Kivi iseći na komadiće slične veličine kao banane. Umešati voće u fil.
Rasporediti fil preko podloge od keksa. Pokriti i ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Tankim nožem proći uz obruč kalupa, pa skinuti obruč. 500 ml slatke pavlake umutiti sa jednom kesicom vanilin šećera, pa premazati tortu sa svih strana. . Ukrasiti mini Plazma keksom poredanim u krug kao obrušene domine ili po želji .
Ohladiti kolač u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar