utorak, 28. studenoga 2017.

Najukusnija Posna Torta !


Potrebno :
Za koru:
200 g brašna,
10 kašika šećera,
10 kašika mlevenih oraha,
kesica praška za pecivo,
6 kašika posnog margarina,
220 ml mineralne vode.

Za kremu:
1 litar sojinog mleka sa ukusom vanile,
16 kašika šećera,
4 pudinga od vanile,
230 g posnog margarina,
150 g šećera u prahu,
2 kesice vanilin šećera,
50 g mljevenih + nekoliko prepolovljenih oraha za ukrašavanje.

Priprema:
Za kore :
Pomešajte brašno, šećer, orahe, prašak za pecivo, margarin, mineralnu vodu i zamesite glatko testo.
U podmazanom kalupu odvojeno ispecite dve kore u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za kremu :
Sojino mleko prokuvajte, dodajte šećer u prahu, puding i vanilin šećer i mešajte dok ne počne da se zgušnjava.
Krem ohladite, pa umešajte margarin umućen sa šećerom u prahu i mljevene orahe.

Tortu nafilujte kremom , cijelu premažite ostatkom krema, ukrasite prepolovljenim orasima i ohladite nekoliko sati.
Ohladenu tortu režite na parčad pa poslužite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar