Potrebno
Za koru :
6 bjelanjaka
250 gr šećera
250 gr mljevenih oraha
2 kašike brašna
Za fil :
6 žumanjaka
2 kašike mlijeka
140 gr šećera
50 gr bijele čokolade
150gr margarina
Za glazuru :
200 gr bijele čokolade
6 kašika ulja
Priprema:
Za koru
Bjelanjke izradite tek toliko da očvrsnu, zatim postepeno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smijesu. Lagano umješajte orahe i brašno, te sve zajedno sjedinite.
Tepsiju (moja je 21 X 36 cm) malo pouljite i pobrašnite, ulijte pripremljenu smjesu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 min.
Tepsiju (moja je 21 X 36 cm) malo pouljite i pobrašnite, ulijte pripremljenu smjesu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 min.
Za fil:
Žumanke i šećer pjenasto izradite, dodajte mlijeko i stavite na paru da se kuha par minuta dok ne postane gusto.
U gotovo, ali još vruće dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.Ostavite da se ohladi.
U hladno dodajte izmiksan margarin. Premažite koru .
Žumanke i šećer pjenasto izradite, dodajte mlijeko i stavite na paru da se kuha par minuta dok ne postane gusto.
U gotovo, ali još vruće dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.Ostavite da se ohladi.
U hladno dodajte izmiksan margarin. Premažite koru .
Za glazuru
Izlomljenu čokoladu i ulje istopite na pari.
Ostavite da se malo prohladi, zatim prelijte na kolač.Stavite kolač u frižider na hlađenje.
Prije rezanja ostavite kolač na sobnoj temperaturi nekih 10-15 min tako da vam čokolada nebi pucala.Režite na željene kockice pa poslužite .
Ostavite da se malo prohladi, zatim prelijte na kolač.Stavite kolač u frižider na hlađenje.
Prije rezanja ostavite kolač na sobnoj temperaturi nekih 10-15 min tako da vam čokolada nebi pucala.Režite na željene kockice pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar