Potrebno
Za keksice :
150 gr brašna
150 gr mljevenog lešnika
110 gr margarina ili maslaca
110 gr šećera
prstohvat soli
Za fil ili premaz :
70 gr čokolade
Priprema:
Prosejati brašno pa mu dodati mljevene lješnike, so i omekšali margarin ili maslac.
Od datih sastojaka umesiti testo i ostaviti oko 3h u frižider.
Izvaditi testo pa oblikovati kuglice malo veće od veličine lješnika, trebalo bi da je svaka kuglice po 7 gr, ali ne morate svaku vagati.
Poslagati u pleh obložen pek papirom i staviti da se peku oko 20 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni.
Moraju da ostanu bele i možda će vam se činiti nepečene jer su mekane ali jesu, samo ih ostavite da se ohlade.
Čokoladu otopiti na pari pa spajati po dvije loptice.
Kolačiiće ohladit pa poslužiti .
Napomena isto možete filovati i sa bijelom čokoladom .
Napomena isto možete filovati i sa bijelom čokoladom .
Prijatno.