subota, 28. listopada 2017.

Riblje pljeskavice


Potrebno :

2 kg riječne ribe lošijeg kvaliteta ( babuška, deverika… koju imate )
1 kašika suhog začina
1 veći krompir ( 200 gr )
1 veća babura paprika ( 200 gr )
prstohvat, dva soli
pola kašičice bibera
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičice crvene mljevene paprike 
2 čehna bijelog luka
1 glavica crnog luka
peršunov list

Priprema:

Ribu očistiti i oprati pa odseći glave i peraja.
Presjeći ribu vodoravno uz kičmu pa koliko je moguće samo taj debeli deo kičme izvaditi.
Očistiti crni i bijeli luk, krompir i baburu papriku.
Samljeti tri puta ribu i povrće. Sve zajedno.
Posle tog mljevenja dodati i sve začine i izmesiti rukom.
Ostaviti da odstoji pola sata i onda se mogu oblikovati pljeskavice i peći na srednjoj vatri dok ne dobiju braon boju.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar