subota, 28. listopada 2017.

Pizza Margarita


Potrebno 
Za tijesto :
1/2 svežeg kvasca
1 kašikica šećera
1 šolja mlake vode
1 kašikica soli
brašna da se dobije glatko testo(400-450gr)
1 kašika maslinovog ulja 
Za nadev:
3-4 sveža i baš, baš zrela paradajza
mozarela sir za pizzu, oko 200 gr po jednoj
maslinovo ulje
so
bosiljak

Priprema:
Od  svih sastojaka za tijesto umesiti glatko tijesto i ostaviti ga u frižider da odstoji 2h, možete i duže, a ako nemate toliko vremena ostavite bar 15ak minuta dok pripremite nadjev.
Od tijesta odvojite jednu jufkicu, otprilike kad je razvučete da prečnik bude 30cm.
Paradajz poparite vrelom vodom oa ga ogulite i isecite na kockice. Uspite malo maslinovog ulja u šerpu, dodajte paradajz i so pa prodinstajte paradajz. Gotovo je kad se malo zgusne. Kao sos.
Tim nadevom nafilujte razvučeno testo pa na njega stavite sir i onda stavite da se peče na najvećoj temepraturi koju možete da namestite na pećnici i stavite je na dno .Kada je pica pečena  pospite je sitno sjeckanim bosiljkom .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar