četvrtak, 2. studenoga 2017.

Jednostavan način a savršena torta : Torta Španski vjetar sa rozen korama


Potrebno:

 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Za Kremu:
 300 g mljevenih oraha
 500 ml mlijeka
 3 pudinga od vanile ili (ukus slatko vrhnje)
 300 g šećera
 100 g bijele čokolade
 250 g margarina
 500 ml slatke pavlake
 listići badema za dekoraciju

Priprema:
Orahe preliti sa malo mlijeka i prokuhati odnosno popariti. Zagrijati preostalo mlijeko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuhati dok se ne zgusne. U puding dodati, bijelu čokoladu, poparene orahe i promešati. Pjenasto umutiti margarin i sjediniti sa filom ohladenim . Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji dio za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promješati i filovati kore. Tortu premazati  ukrasiti šlagom ilistćima badema i  dobro ohladiti.

Ovaj način za španski vjetar je veoma jednostavan i brži a torta je savršena .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar