Potrebno:
1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
300 g mljevenih oraha
500 ml mlijeka
3 pudinga od vanile ili (ukus slatko vrhnje)
300 g šećera
100 g bijele čokolade
250 g margarina
500 ml slatke pavlake
listići badema za dekoraciju
Priprema:
Orahe preliti sa malo mlijeka i prokuhati odnosno popariti. Zagrijati preostalo mlijeko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuhati dok se ne zgusne. U puding dodati, bijelu čokoladu, poparene orahe i promešati. Pjenasto umutiti margarin i sjediniti sa filom ohladenim . Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji dio za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promješati i filovati kore. Tortu premazati ukrasiti šlagom ilistćima badema i dobro ohladiti.
Ovaj način za španski vjetar je veoma jednostavan i brži a torta je savršena .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar