četvrtak, 2. studenoga 2017.

Brzi kolač sa gotovim korama


Potrebno :
1 pakovanje medenih kora
Za fil :
400 ml vode
200 gr maslaca
300 gr šećera
100 gr crne čokolade
2 kašike kakaoa
400 gr mljevenog keksa ( ili pola keks, pola orasi, lešnici i slično )

Za Glazuru :
100 gr čokolade
3 kašike ulja
2 kašike mlijeka

Priprema:
Staviti na vatru šećer, maslac i vodu.
Kada provri kuhati 2 minute pa dodati izlomljenu čokoladu, ugasiti vatru i mešati dok se i čokolada ne otopi.
Skloniti pa dodati mljeveni keks i sve izmiješati.
Na svaku koru naneti 8 kašika fila i preklapati drugom korom.
Tako uraditi sa 3 kore, na zadnju ide glazura.
Filovati dok je fil još uvek vruć.
Na kolač staviti tacnu i preko nešto da samo malo pritisne, ne jako, da ne bi fil izašao napolje
Za glazuru na laganu vatru staviti  mlijeko  ulje i čokoladu uz mešanje lagano ju otopiti.
(Obavezo mora biti lagana vatra da vam se nedesi da čokolada izgori )
Ukoliko je glazura još uvek gusta i čini vam se da se neće razliti dodajte još malo mlijeka pa promiješajte(nemojte pretjerati ) .
Prelijte kolač i ujednačite glazuru po čitavom kolaču . 
Otavite kolač da odstoji na sobnoj temperaturi pa ga stavite u frizider   da se krema i kore spoje a ukusi sažmu pa sijecite na šnite  i poslužite.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar