Potrebno
Za koru:
- 125 gr margarina
100 g šećera
3 jaja
2 kašike kakaoa
200 gr brašna
3 kašike mlijeka
1 prašak za pecivo
- 2 kašike šećera
100 ml mlijeka
- 300 ml mlijeka
3 kašike griza
100 gr margarina
100 gr šećera
100 gr kokosa
- 200 gr mliječna čokolada
6 do 8 kašika slatke pavlake
- 50 gr bijele čokolade
3 kašike slatke pavlake
Priprema :
Izmiksirajte margarin i šećer u pjenastu smjesu.
Dodavajte jedno po jedno jaje uz miksiranje, pa dodajte mlijeko.
Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa dodajte smjesi.
Pecite 20 – 25 minuta na 180 stepeni.
Karamelizujte šećer pa ga zalijte mlijekom i ostavite dok sve ne otopi na laganoj vatri.
Mlijeko, puter, šećer i griz stavite na vatru i miješajte neprekidno dok se ne zgusne.
Dodati kokos i dobro izmešati sve.
Ostaviti nekoliko minuta da odstoji pa preliti preko kore koju ste ostavili u kalupu u kojem se pekla.
Krema je gusta ali ga možete nožem razvući.
Ostavite kolač 30 minuta da odstoji u frižideru.
Čokoladu izlomljenu na kockice sa slatkom pavlakom lagan vatru da se otopi ne prokuha .
Kada se otopi i sjedini izvadite kolač iz frižidera pa ga pelijte čokoladom.
Kada se glazura stvrdne secite pravougaone komade.
Tek kada isečete komade onda ide šaranje belom čokoladom.
Poslažite komade na rešetku, otopite belu čokoladu ( 50gr ) sa 3 kašike slatke pavlake pa išarajte svaki kolač posebno
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar