Potrebno:
1 kašika maslinova ulja
1 dimljena kobasica
1 manji luk
3 čehna bijelog luka
2 šoljice pilećeg temeljca
300 ml pelata ili pasirane rajčice
½ šoljice mlijeka
250 g tjestenine
½ kašikice soli i isto toliko bibera
naribani tvrdi sir
¼ kašikikice crvene paprike
malo mladog luka ilili vlasac(po želji)
1 dimljena kobasica
1 manji luk
3 čehna bijelog luka
2 šoljice pilećeg temeljca
300 ml pelata ili pasirane rajčice
½ šoljice mlijeka
250 g tjestenine
½ kašikice soli i isto toliko bibera
naribani tvrdi sir
¼ kašikikice crvene paprike
malo mladog luka ilili vlasac(po želji)
Priprema
Na maslinovu ulju prodinstajte luk i kobasice narezane na kolutove oko pet minuta. Dodajte bijeli luk i začine pa kuhajte još dvije minute. Dodajte pileći temeljac, rajčicu, mlijeko i tjesteninu pa pustite da prokuha 15 minuta. Na vrh naribajte sir te maknite s vatre. Na vrh dodajte usitnjeni mladi luk po želji.
Prijatno !