Potrebno:
400 g očišćene bundeve
2 mrkve
2 cvekle
soli po ukusu
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica meda
1 kašika aceto balsamica
1/4 kašičice svježe mljevenog bibera
50 g kozijeg sira ili nekog po vašoj želji ako nevolite koziji
70 g oguljenih semenki suncokreta ili bundeve
orah za posuti i sitno sjeckani peršun
Priprema :
Cveklu operite i skuhajte neoguljenu(da nepusti svoj sok koji je jako zdrav ) te ostavite da se u potpunosti ohladiu toj vodi što ste kuhali
Zatim očistite mrkvu i bundevu iseckajte na sitne kockice i sipajte u činiju. Povrće posolite i prelijte maslinovim uljem.. Sipajte sve na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok povrće ne omekša, dvadesetak minuta. Tokom pečenja, jednom ili dva puta promešajte. Pečene kockice povrća ostavite da se skroz ohlade.Semenke suncokreta ili bundeve kratko prepecite na tavi bez dodavanja ikakve masnoće.U šoljici izmešajte med sa aceto balsamicom i biberom.Cveklu ogulite te je isijecite na kockice ili po želji prelijte sa malo maslinovog ulja i dodajte u ostalo povrće .U povrće dodajte pripremljeni preliv pa nežno, ali dobro promešajte. Na kraju dodajte izdrobljen koziji sir i sve nežno još jednom promešajte. Probajte, pa po potrebi dodajte soli ,pospite orahom i sitno sjeckanim peršunom .Poslužiti možete samo ako volite zdrav obrok ili kao salatu uz neko jelo po vašem izboru gedajte neka bude zravo kao naprimer neko kuhano meso ili ribu .
Prijatno !.