Ako se odlučite za ovaj ručak meso je obavezno potrebno prije marinirati najbolje preko noći da marinada odradi svoje .
Potrebno :
1 kg svinjskih rebara
biber
so
Za marinadu :
2 čehna bijelog luka
1 kašika crvene ljute paprike
5 žlica worcester umaka
1 ½ kašika meda
3 kašike maslinovog ulja
malo ruzmarina svježeg ako ima
2 čehna bijelog luka
1 kašika crvene ljute paprike
5 žlica worcester umaka
1 ½ kašika meda
3 kašike maslinovog ulja
malo ruzmarina svježeg ako ima
Priprema :
Ogulite i protisnite češnjak. Umiješajte mljevenu papriku,umak, med, sjeckani ružmarin i ulje te miješajte dok se šećer ne rastopi.
Očistite rebra, operite, posušite i premažite marinadom. Prekrijte prozirnom folijom te ostavite najmanje 2 sata, ili još bolje preko noći, da se marinira.
Stavite meso na lim obložen papirom za pečenje pa pecite 40-50 minuta na 170-180 °C. Svakih 10 minuta premazujte meso preostalom marinadom ili uljem.
Začinite meso solju i biberom te poslužite s domaćim hljebom , pečenim krumpirom i salatom po želji .
Napomena :ako nevolite ljuto možete marinirati i sa slatkom mljevenom paprikom .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar