srijeda, 21. ožujka 2018.

Lijepe za oko i jako ukusne :Karamel štangle!




Fini kolač sa lijepom aromom karamela jako ukusan nije puno zahtjevan za napravit .Uz to je jako dekorativan i možete ga poslužiti u svim prilikama .
Potrebno

Za koru :

300 g šećera u prahu
4jaja
1,5 kašičica instant kafe
200 g brašna
pola kesice praška za pecivo
100 g seckanih lješnika i malo džema


Za kremu:
150 g šećera
puding od vanile (40 g)
200 ml mleka
370 g putera
kesica vanilin šećera.
Za glazuru:
130 g čokolade za kuvanje 
1-2 kašika ulja

Priprema
Za koru :
Umutite šećer u prahu i 4 žumanceta, postepeno sipajte 100 ml mlake vode i miksajte dok ne postane kremasto, pa umešajte brašno, prašak za pecivo, lešnike i čvrst sneg od belanaca. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada korica porumeni, izvadite iz rerne, ohladite, presijecite uzdužno i donju koru premažite džemom.
Za kremu :
 U posudu sipajte 200 ml vode, kafu, 150 g šećera i karamelizujte na umerenoj temperaturi. Puding skuvajte sa 200 ml mleka, dodajte u karamelizovanu smesu, kuvajte dok se ne zgusne, sklonite s ringle i ohladite. Puter umutite s vanilom, dodajte u prohlađen puding i miksajte dok ne postane kremasto. Deo krema ostavite za dekoraciiju, ostatkom nafilujte koru sa džemom i poklopite drugom korom. Prelijte čokoladnom glazurom (na pari otopite čokoladu i kašiku ulja), ohladite, isecite na štangle, ukrasite šlagom i lješnjacima ili bademima .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar