Probajte jednu prelijepu tortu sa šumskim voćem i maskarpone kremom .Kad je dobro ohladite posjeća na sladoled meni je savršena probajte i vi nećete se pokajati .
PotrebnoZa biskvit:
3 jaja,
100 g šećera,
vanilin šećer,
2 žlice vruće vode,
80 g oštrog brašna,
40 g gustina, prašak za pecivo,
20 g kakaa
Za kremu:
Za kremu:
350 g šumskog voća,
70 g šećera,
12 g želatine,
4 žlice hladne vode,
3 dl slatkog vrhnja,
250 g mascarponea
Za dekoraciju:
Za dekoraciju:
20 dag šumskog voća,
preljev za torte,
3 dl slatkog vrhnja,
listići badema
Priprema
Priprema
Za biskvit :
Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu miksajte dok ne dobijete gustu kremu. Dodajte brašno pomiješano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.
Za kremu :
Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu miksajte dok ne dobijete gustu kremu. Dodajte brašno pomiješano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.
Za kremu :
Šumsko voće pomiješajte sa šećerom u prahu. Želatinu prelijte s četiri žlice hladne vode i ostavite stajati 10 minuta da nabubri. Lagano zagrijte želatinu da se otopi (ne smije zakuhati) uz miješanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrijte, a zatim ostavite da se ohladi.
Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, umiješajte sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće. Pola biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite pola kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati. Pospite je šumskim voćem i prelijte preljevom za torte. Dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima badema.Ponovo vratite u frižider 2 sata .Zatim sijecite na parčad i poslužite .
Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, umiješajte sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće. Pola biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite pola kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati. Pospite je šumskim voćem i prelijte preljevom za torte. Dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima badema.Ponovo vratite u frižider 2 sata .Zatim sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno!