Nemoramo čekati ljeto i lijepe dane da napravimo ukusan ručak kao sa roštilja .Evo sjajnog recepta da to napravite i u stanu -kući . Potrebno :500 g mljevene masnije janjetine 1 kašika kima 1 kašika korijandra maslinovo ulje 1 glavica ljubičastog luka 2 češnja češnjaka 1 tikvica prstohvat dimljene mljevene paprike sok pola limuna kašika sjeckanih listića svježe metvice Priprema: Na tavici bez ulja tostirajte sjemenke pa ih izmrvite u mužaru. Nasjeckajte luk i češnjak pa ih stavite u tavicu u kojoj su se pržile sjemenke. Dodajte naribanu tikvicu i kuhajte još 5 - 10 minuta dok voda ne ispari, a tikvica postane mekana. Stavite sa strane da se hladi. Dobivenu smjesu umiješajte u janjetinu, dodajte papriku i sjemenke iz mužara i dobro promiješajte. Dodajte limunov sok i sjeckanu metvicu. Oko štapića oblikujte kofte i stavite ih na jedan sat u hladnjak. Pecite ih na srednje jakoj vatri na električnoj tepsiji ili roštilju otprilike deset minuta. Poslužiti toplo uz prilog po želji .Prijaju uz jogurt u koji ste umiješali malo sjeckane metvice ili ajvar . Prijatno! |
Nema komentara:
Objavi komentar