Jednostavna za pripremit kremasta i jako ,jako ukusna torta a prelijepa za oko nećete se postidjeti kome god da ponudite .
Potrebno:
- 1 l mlijeka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanilije
300 g mliječne milka čokolade
100 g bijele milka čokolade
500 ml slatkog vrhnja
Plazma keksa koliko je dno kalupa za torte
Priprema:
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuha.
Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.
Sačekajte da se puding ohladi, a zatim ga podijelite na dva jednaka dijela te u jedan stavite otopljenu mliječnu, a u drugi otopljenu bijelu čokoladu. Miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobijene smjese ubacite u svaku od dvije smjese s čokoladama, a polovinu ostavite sa strane.
Plazma keks namočite u mlijeko i redajte po dnu kalupa za torte.
Preko keksa rasporedite kremu s bijelom čokoladom, zatim kremu s mliječnom čokoladom, a na kraju izmiksano slatko vrhnje (šlag).Po želji odozgo možete dekorisati istopljenom čokoladom .Tortu dobro ohladiti pa poslužiti .
Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.
Sačekajte da se puding ohladi, a zatim ga podijelite na dva jednaka dijela te u jedan stavite otopljenu mliječnu, a u drugi otopljenu bijelu čokoladu. Miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobijene smjese ubacite u svaku od dvije smjese s čokoladama, a polovinu ostavite sa strane.
Plazma keks namočite u mlijeko i redajte po dnu kalupa za torte.
Preko keksa rasporedite kremu s bijelom čokoladom, zatim kremu s mliječnom čokoladom, a na kraju izmiksano slatko vrhnje (šlag).Po želji odozgo možete dekorisati istopljenom čokoladom .Tortu dobro ohladiti pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar