nedjelja, 11. ožujka 2018.

Brzo i ukusno -odlični keksi :Domači Knoppers!


Svi znamo kolko su dobri ovi keksi zato vam donosimo recept .Nije zahtjevan brzo se napravi .Obavezno maslac mora da bude sobne temperature da se bolje umuti .
Potrebno

Za bijelu kremu:
175 g maslaca sobne temperature ,
1/4 šoljice šećera u prahu ,
1/4 šoljice mlijeka,
1 šoljica mlijeka u prahu (150 g).

Za čokoladnu kremu:
100g maslaca sobne temperature
3 kašike krema Nutella (160g),
1 kašika kakaa,
2 vrhom pune kašike sitno sjeckanih oraha,
100 grama  sitno sjeckanog kikirikija,
2 smrvljena petit keksa.

još :
3lista oblatne 
1 istopljena  mliječna čokolada  za glazuru 

Priprema
Za  bijelu kremu:
 Pjenasto umutiti maslac, a zatim dodajte šećer i mlijeko  dobro umutite pa dodajte mlijeko u prahu .Polako dodati da se nediže prah dobro sjediniti smjesu  i ostaviti .

Za čokoladnu kremu :
Nutelu i maslac također pjenasto umutiti, dodati preostale sastojke i ponovo promiješati.
Na prvi list oblatne staviti čokoladnu  kremu, pa opet list oblatne pa bijelu  kremu pa list oblatne okrenute  tako da krupnije kockice idu unutra .Poklopite nečim teškim neka tako ostoji bar dva sata .
Zatim istopite čokoladu na pari  pa premažite cijelu oblatnu .Kad se čokolada ohladi i stisne sijecite na željene kocke i poslužite .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar