Potrebno:
4 jaja,
10 žlica šećera,
10 žlica ulja,
10 žlica mlijeka,
1 prašak za pecivo,
10 žlica mljevenih lješnjaka,
10 žlica brašna
Za preliv:
400 g šećera,
300 ml vode
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti mikserom, zatim dodati ulje i mlijeko.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake pa dodati u smjesu.
Bjelanjke s prstohvatom soli umutiti u čvrst snijeg, a potom ih lagano žlicom stavljati u prethodno pripremljenu smjesu od žumanjaka, šećera i ostalih sastojaka.
Na kraju smjesu prebaciti u lim za pečenje srednje veličine i peći u zagrijanoj pećnici na 220 °C otprilike 20 minuta.
Preliv:
400 gr šećera i 300 ml vode staviti da prokuha. Kad prokuha smanjiti vatru i pustiti da kuha još 10 minuta.
Kolač preliti ohlađenim sirupom, a na kraju još posuti sjeckanim lješnjacima.
Kolač ohladiti moze i na sobnoj temperaturi pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar