Potrebno
Za svijetli biskvit:
7 bjelanjaka
7 kasika šećera
7 kašika brašna
7 kašika ulja
pola praška za pecivo
Za tamni biskvit:
7 žumanjaka
3 kašike šećera
3 kašike brašna
3 kašike kakaa
pola praška za pecivo
Za kremu :
1 l mlijeka
7 kašika šećera
3 kašike brašna
2 pudinga od čokolade ili vanilije
25 dag margarin ili maslac sobne temperature
Završni dio :
0,5 l vrhnja za šlag
Za preliv :
1 dcl mlijeka
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
Priprema
Za preliv :
1 dcl mlijeka
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
Priprema
Za biskvite:
Umutiti obje biskvitne smjese, posebno jednu, posebno drugu pa stavljati u lim kašikombtamnu pa bijelu smjesu naizmjence i pažljivo.
Ne miješati. Peći oko pola sata na 200 C. Biskvit ohladiti.
Hladan biskvit preliti toplim preljevom od 2 žlice šećera i vanilin šećera prokuhanih u 1 dcl mlijeka.
Za kremu:
Prašak za puding, brašno i šećer pomiješati sa malo mlijeka. Zatim to ukuhati u preostalo mlijeko.Kad se krema ohladi, dodati izrađen margarin.
Na kraju premazati umućemim šlagom i ukrasiti po želji topljenom čokoladom.
Umutiti obje biskvitne smjese, posebno jednu, posebno drugu pa stavljati u lim kašikombtamnu pa bijelu smjesu naizmjence i pažljivo.
Ne miješati. Peći oko pola sata na 200 C. Biskvit ohladiti.
Hladan biskvit preliti toplim preljevom od 2 žlice šećera i vanilin šećera prokuhanih u 1 dcl mlijeka.
Za kremu:
Prašak za puding, brašno i šećer pomiješati sa malo mlijeka. Zatim to ukuhati u preostalo mlijeko.Kad se krema ohladi, dodati izrađen margarin.
Na kraju premazati umućemim šlagom i ukrasiti po želji topljenom čokoladom.
Kolač ohladiti u frižideru do posluženja .
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar