Mekana i sočna torta sa orasima i sirom .Idealna za popodnevna druženja uz kafu . Potrebno Za koru:4 jaja 225 g ulja 100 g oraha, nasjeckanih 225 g smeđeg šećera 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli 225 g glatkog brašna 2 žlice instant espressa rastopljenog u 2 žličice vruće vode Za kremu : 2 jaja 220 g šećera u prahu 250 g maslaca 70 g krem sira 3 žličica ekstrakta kave 2 žličica instant espressa rastopljenog u 1 žličici vruće vode Priprema Za koru : Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za tortu. Za koru , prvo pomiješajte prašak za pecivo, sol i brašno. Dodajte ulje jaja, orahe, šećer i espresso. Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u protvan za torte i pecite oko 60 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što je bikvit pečen, ohladite ga. Dok se biskvit hladi, napravite kremu . Jaja i šećer rastopite na parnoj kupelji. Miješajte cijelo vrijeme kako vam se jaja ne bi zgrušala, oko 5 minuta. Maknite s kupelji i ubacite maslac, krem sir, ekstrakt kave i espresso. Kremu ohladite oko 2 sata, da očvrsne. Nakon što se biskvit ohladio, prepolovite ga po širini. Trećinu kreme rasporedite po donjem biskvitu. Na nju stavite drugi dio biskvita. Ostatak kreme rasporedite po cijeloj torti. Dekorirajte sa listićima badema ili sjeckanim orasima . Tortu ohladiti u frižideru do posluženja . Prijatno! |
Nema komentara:
Objavi komentar