ponedjeljak, 5. ožujka 2018.

Dekorativne i ukusne ružice sa lisnatim tijestom i jabukama !


Dekorativne ružice sa lisnatim tijestom i jabukama hrskave mirisne oduševit će svakog ko ih proba .
Potrebno:

 3 crvene jabuke
 2 kašike  meda il šećera
 pola kašike  cimeta
 šoljica vode
 lisnato tijesto
 3 kašike pekmeza od jagoda (ili drugog pekmeza po želji, od breskve, marelice)
 2 kašike vode

Priprema :

 Jabuke presijecite po pola, izvadite koštice i narežite na jako tanke šnitice.
 U posudu ulijte šoljicu vode, med i cimet, dodajte šnite jabuka te stavite na vatru. Prokuhajte 2 minute da jabuke omekšaju. Pazite da se ne kuhaju predugo jer će se raspasti i neće se moći rolati u tijestu, ali ni prekratko jer ako su pretvrde šnitice pucaju. Nakon što su omekšale, pustite jabuke da se ohlade.
 Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na trakice širine 5 cm i dužine 15 do 20 cm.
U šoljici razmutite pekmez s vodom i tanko premažite trakice lisnatog tijesta. Na to nizajte šnite jabuka tako da vire 2 cm izvan tijesta. Donji dio tijesta preklopite preko jabuka i polako rolajte.
Ružice stavite u kalup za muffine te pecite 10 do 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih. Pazite da rubovi ružica ne pocrne.
Kada su ružice pečene posipajte ih šećerom u prahu.

Savjet: Koristite crvene jabuke kako bi se postigao efekt ruže jer žute i zelene nakon kuhanja izgube boju i stope se s bojom lisnatog tijesta.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar