Potrebno
Za tijesto:
1/2 kg brašna
1 jaje
kašikica mala soli
Za nadjev :
½ kg izrendane bundeve,
250 g šećera,
2-3 kašike maslaca ,
malo cimeta,
malo vanile,
malo mlijeka
Ijoš :
Šećer u prahu za posipanje
Priprema
Priprema
Za tijesto :
Zamesiti glatko tijesto sa malo mlake vode po potrebi. Podeliti tijesto na 2 jufke i
ostaviti malo da se odmori. Ponovo premesiti tijesto razviti sa oklagijom i razvlačiti rukama na stolu sto tanje kore, .pisali smo detaljno kako se razvlači tijesto (od sredine ka krajevima jufke )
Za nadjev :izrendanu bundevu pomiješati sa ostalom sastojcima i stim posuti po jufki zatim jufku zavrnuti ko štrudlu redati u pleh pouljiti i peći na 200 c oko 25 -30 min zavisno od rerne dok ne porumeni .Pečenu pitu malo prohladiti pa posuti šećerom u prahu .Ohladiti do kraja pa sjeći na željene komade i poslužiti .
Zamesiti glatko tijesto sa malo mlake vode po potrebi. Podeliti tijesto na 2 jufke i
ostaviti malo da se odmori. Ponovo premesiti tijesto razviti sa oklagijom i razvlačiti rukama na stolu sto tanje kore, .pisali smo detaljno kako se razvlači tijesto (od sredine ka krajevima jufke )
Za nadjev :izrendanu bundevu pomiješati sa ostalom sastojcima i stim posuti po jufki zatim jufku zavrnuti ko štrudlu redati u pleh pouljiti i peći na 200 c oko 25 -30 min zavisno od rerne dok ne porumeni .Pečenu pitu malo prohladiti pa posuti šećerom u prahu .Ohladiti do kraja pa sjeći na željene komade i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar