Lisnate pogačice nešto poput pice i mnogo bolje vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju .
Potrebno: 1 pakovanje lisnatog tijesta,
200g mlevenog mesa,
maslinovo ulje,
2 glavice crvenog luka,
so i biber,
3 kašike bijelog vina,
3 lista majčine dušice,
4 kašike parmezana,
4 čehna bijelog luka,
sir po želji ,
2 velika paradajza narezana na kriške,
bosiljak.
Priprema;
Nakon što se lisnato tijesto odmrzne, podijeli ga u 12 pogačica. Razvaljaj svaku pogačicu kao palačinku. Da bi dobio/la pravilan krug koristi prikladni tanjir i višak testa odstrani. Po rubovima pospi parmezan, pa prevrni rubove da parmezan ostane unutra. Luk iseci na kolutove. Poprži ga sa listićima majčine dušice uz dodatak bijelog luka, soli, bibera i malo vina. Prženi luk rasporedi po pogačicama. Na preostalom ulju kratko poprži mljeveno meso sa malo soli i opet rasporedi po pogačicama. Paradajz naseci na kolutove i rasporedi na pogačice. Pospi sirom, maslinovim uljem, biberom i soli. Stavi peći u rernu na 15-ak minuta i na samom kraju pospi svježim bosiljkom.
Poslužiti tople može uz jogurt ili salatu po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar