Svi znamo kolko je riba zdrava i da bi je trebalo što češće konzumirat zato vam donosimo jedan vema lak recept.Jednostavno i lako do dobrog i zdravog obroka .
Potrebno:
4-5 Ribe po želji ili šta imate (u mom slučaju fileti oslića ali nemoraju bit fileti )
3-4 kašike limunovog soka
so
ulje za pečenje
Paniranje:
2 kašike mešanog mediteranskog začinskog bilja
malo soli
1/2 kašičice crvene paprike
3-4 kašike limunovog soka
so
ulje za pečenje
Paniranje:
2 kašike mešanog mediteranskog začinskog bilja
malo soli
1/2 kašičice crvene paprike
Priprema:
Ribu očistite, operite dobro presušiti papirnim urbusom i poprskajte limunovim sokom spolja i iznutra, a iznutra malo i posolite. Mešano mediteransko začinsko bilje, so i crvenu paprika promešajte, pa u tu smesu uvaljajte ribu i prstima lagano pritisnite kako bi bolje prianjalo. Pržite na zagrejanom ulju sa svake strane oko 5-1o min minuta. Nemojte okretati stalno da vam se riba izmrvi slobodno je pustite da se zapeče sjedne pa sa druge strane stalnim okretanjem dolazi do rasoadanja .Služite uz kuvano povrće po želji ili krompir salatu.
Napomena Pored oslića, na isti način možete da spremite i sardele, lignje, repiće račića ili bilo koju rečnu ribu.
Prijatno!