Potrebno :
500g piškota
425g višanja iz kompota
½ šolje džema od višanja
250ml hladne kafe
900ml slatke pavlak
1 kašika šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
5 dkg narendane čokolade za kuvanje
Priprema:
Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.
Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.
U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite.
Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.
Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i pospite narendanom čokoladom za kuvanje.Ukeasite sa šlagom i kandiranim višnjama .
1 kašičica ekstrakta od vanile
5 dkg narendane čokolade za kuvanje
Priprema:
Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.
Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.
U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite.
Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.
Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i pospite narendanom čokoladom za kuvanje.Ukeasite sa šlagom i kandiranim višnjama .
Prijatno!