srijeda, 31. siječnja 2018.

Lažna Švarcvald torta :Jednostavno se pravi a ukus je neodoljiv!



  Potrebno :
 500g piškota
 425g višanja iz kompota
 ½ šolje džema od višanja
 250ml hladne kafe
 900ml slatke pavlak

 1 kašika šećera
 1 kašičica ekstrakta od vanile
 5 dkg narendane čokolade za kuvanje

Priprema:

 Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.
 Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.
 U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite.
 Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
 Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.
 Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i  pospite narendanom čokoladom za kuvanje.Ukeasite sa šlagom i kandiranim višnjama .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar