Potrebno
Za koru :
1 čaša brašna
prašak za pecivo pola kesice
vanilin šećer
pola čaše šećera
1 kašika kakaa
1/3 čaše ulja
2/3 čaše soka od narandže
1 kašika ocata
prstohvat soli
1 kašika ekstrakta vanilije
Za kremu1:
500 ml zobenog mlijeka
1 puding od čokolade
150 grama čokolade za kuhanje
1 kašikica ekstrakta vanilije
Za kremu 2:
250 ml slatko vrhnja
1 slag fix
Za žele:
500 ml soka od narandže
10 grama želatina u prahu
i još:
jafa keksi
Priprema :
Za koru
Za žele:
500 ml soka od narandže
10 grama želatina u prahu
i još:
jafa keksi
Priprema :
Za koru
Prvo pomješajte sve suhe sastojke zatim dodajte i ostale. Sve zajedno izmješrajte i pecite u kalupu obloženim papirom za pečenje ili podmazanom i pobrašnjenom na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za kremu 1–
Za kremu 1–
U mijeku skuhajte puding prema upustvu na vrećici, dodajte ekstrakt vanilije i čokoladu da se otopi tok je toplo i ostavite da hladi.
Za žele –
Za žele –
Otopite žele sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Dodajte žele u sok od narandže i zagrite na laganoj temperaturi do ključanja, ali ne smije vam prokuljučati. Skinite sa vatre i ostavite u frižider da se hladi
Za drugu kremu umute slatko vrhnje i šlag fix
Slaganje torte – kora –prva krema sa čokoladom – red keksa okrenut čokoladu prema kremi – .slatko vrhnje i slag fix -žele .Dekorišite po želji . Ohladite i poslužite.
Slaganje torte – kora –prva krema sa čokoladom – red keksa okrenut čokoladu prema kremi – .slatko vrhnje i slag fix -žele .Dekorišite po želji . Ohladite i poslužite.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar