ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Čoko višnja torta!







Potrebno:

Za Koru:

7 jaja
250 g šećera
100 g čokolade
200 g margarina
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Tegla kompota od višanja (bez koštica) ili 400 g svežih višanja

Za bijeli fil:
2 dl slatke pavlake
1,5 dl kisele pavlake
100 g prah šećera

Za braon fil:
3 dl slatke pavlake
200 g čokolade

Priprema

Za koru  :
Umutiti sneg od belanaca. U drugom sudu umutiti žumanca sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu, margarin, brašno sa praškom za pecivo. Potom, lagano mešajući, ovoj smesi dodati sneg od belanaca. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh (26cm prečnik), pobacati višnje po smesi i peći na 180-200 stepeni pola sata, do 40 min.
Pečen kolač preliti sa sokom iz kompota. Ukoliko ste koristili sveže višnje preliti čašom soka od višanja.
Za bijeli fil :
Umutiti kiselu pavlaku sa prah šećerom i dodati umućenu slatku pavlaku. Premazati preko kolača. 
Za braon fil je ustvari ganache napravljen od slatke pavlake i čokolade. Zagrejati slatku pavlaku, ali da ne provri, rastopiti čokoladu u njoj, ohladiti, umutiti mikserom, premazati preko belog fila i ostaviti da prenoći u fridžideru te poslužiti isječenu na komade .Po želji možete dodatno ukrasiti. 
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar