utorak, 30. siječnja 2018.

Gotov za 20 min :Mak kolač sa jagodama!



Potrebno:
Za biskvit/koru  :

100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
120 grama šećera
1 vanili šećer
prstohvat soli
4 žumanjka
150 grama maka
70 grama lješnjaka ili oraha
4 bjelanjka
1 žlica ulja


Za Kremu :
200 grama svježeg sira
100 grama šećera
1 vanili šećer
1/2 l vrhnja za šlag
1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
1 vrećica preljeva za torte
Jagode ili voće po želji

Priprema
Za biskvit /koru :

Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
Na kraju kašikom  umješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu stavite u namazan i posut brašnom kalup veličine 20×30.
Pecite na 180 stupnjeva oko 20 min.

Za kremu:
Izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.
Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.
Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.
Ohladite kolač u frižideru i to je to .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar