ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Čoko višnja torta!







Potrebno:

Za Koru:

7 jaja
250 g šećera
100 g čokolade
200 g margarina
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Tegla kompota od višanja (bez koštica) ili 400 g svežih višanja

Za bijeli fil:
2 dl slatke pavlake
1,5 dl kisele pavlake
100 g prah šećera

Za braon fil:
3 dl slatke pavlake
200 g čokolade

Priprema

Za koru  :
Umutiti sneg od belanaca. U drugom sudu umutiti žumanca sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu, margarin, brašno sa praškom za pecivo. Potom, lagano mešajući, ovoj smesi dodati sneg od belanaca. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh (26cm prečnik), pobacati višnje po smesi i peći na 180-200 stepeni pola sata, do 40 min.
Pečen kolač preliti sa sokom iz kompota. Ukoliko ste koristili sveže višnje preliti čašom soka od višanja.
Za bijeli fil :
Umutiti kiselu pavlaku sa prah šećerom i dodati umućenu slatku pavlaku. Premazati preko kolača. 
Za braon fil je ustvari ganache napravljen od slatke pavlake i čokolade. Zagrejati slatku pavlaku, ali da ne provri, rastopiti čokoladu u njoj, ohladiti, umutiti mikserom, premazati preko belog fila i ostaviti da prenoći u fridžideru te poslužiti isječenu na komade .Po želji možete dodatno ukrasiti. 
Prijatno!

Fenomenalna torta !



Potrebno:

Za prvu koru

5 bjelanjaca
5 kašika šećera
1 puding od čokolade


Za drugu koru :
5 bjelanaca
5 kašika šećera
1 puding od vanilije

Za treću koru :
5 bjelanaca
5 kašika šećera
3 kašika gustina


Za kremu:
15 žumananaca
10 kašika šećera
10 kašika brana
1 l. mlijeka
2 mliječne čokolade
220 gr. maslaca
300 ml. tečnog slaga
3 kašike šećera


 Priprema:
Umutite bjelanjke pa dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte puding (prah ne kuhate ) izmjeajte lagano kašikom i sipajte u kalup obložen masnim pek papirom. Pecite na 180 C nekih 25 minuta.
Ponovite ovaj postupak i sa ostale 2 kore. Gotove kore onda prekrijte i pustite da se ohlade. Dok čekate pripremite kremu.
Prvo umutite šlag sa 3 kašike šećera i ostavite u frizider. Umutite žumanjke i šećer. Dodajte im 200 ml. mlijeka pa još malo mutite. Uspite brašno pa ponovo mutite da dobijete finu kremu bez grudvica.
Na ringlu stavite 800 ml. mlijeka da lagano prokuha. U prokuhalo mlijeko ispite smijesu od žumanjaka ,uz stalno miješanj i skuhajte kao puding. Maknite sa ringle pa dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se čokolade ne istope i sjedine.
Smijesu istresite u plastičnu posudu da se brže ohladi . Možete posudu zamotati u vrećicu i ostavite u frižider. Nekada promješajte kremu.
Maslac izvadite iz frižidera da omekša pa ga umutite, dodajte sasvim hladnoj kremi i ponovo mutite da se fino sijedini. Kada su kore i krema spremni počnite sa filovanjem.
U kalup stavite bijelu koru (sa gustinom) preko te kore šlag pa krema. Onda ide kora sa pudingom od vanilije, šlag pa krema. Na kraju dolazi smeđa kora, šlag i krema. Tom istom kremo premažite tortu okolo i ukrasite po vašoj želji
.Ja sam je malo više ukrasila pošo mi je bila rođendanska vi nemorate ako ne želite .
Prijatno!

Kremasta nutela torta sa bananama!



Potrebno

Za koru  :

5 bjelanaca
100 gr sjeckanih lješnjaka
50 gr mljevenih lješnjaka
1 kašika limunovog soka
150 gr šećera
1 kašika krušnih mrvica
1 kašika oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Za kremu  :
5 žumanaca
100 gr šećera
2 praška za puding (s okusom vanilije)
600 ml mlijeka
125 gr maslaca ili margarina

I još : 
5 kašika Nutelle
3 veće banane
1 mali paket Petit beurre keksa (+ malo mlijeka za namakanje)
500 ml slatkog vrhnja

Priprema:


Prvo umutite kremu. Umutite žumanjke pjenjačom sa šećerom, praškom za puding i malo mlijeka. Ostalo mlijeko zagrijte dok ne prokuha pa dodajte pripremljenu smjesu i kuhajte kremu na laganoj vatri da se zgusne.
Kremu istresite u zdjelu za mućenje , prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi. Tako ohlađenu kremu umutite sa margarinom sobne temperature.


Za koru:
 Dodajte bjelanjcima malo soli i mutite ih dok se ne zapjene. Onda postepeno dodajte šećer i nastavite mutiti dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanaca. Na kraju uspite limunov sok.
Dok mutite bjelanca , u kalup za torte (26-28 cm) obloženog masnim pek papirom istresite nacjeskane lješnjake i malo ih tostirajte u rerni .
U gotov snijeg od bjelanjaka lagano dodajte suhe sastojke – mljevene lješnjake, krušne mrvice , brašno, prašak za pecivo . Smjesu izlijte preko prženih lješnjaka,sve poravnajte pa vratite nazad u rernu i pecite cca 20 minuta na 170°C.
Ohlađenu koru onda lbogato premažite Nutellom. Preko Nutelle složite Petite beurre kekse koje ćete kratko namočiti u mlijeko. Kekse premažite sa tankim slojem kreme, pa posložite banane (uzdužno prepoloviljene).
Namažite ostatak kreme, da popunite sve praznine između banana pa lijepo zagladite tortu. Tortu na kraju premažite i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.Prije posluživanja neka odstoji u frižideru barem 5 sati.

Zatim sijecite na željene komade i poslužite .
Prijatno!

Čokoladna torta sa sirom!



Potrebno:


Za čokoladni biskvit

10 jaja
300 gr šećera
80 ml ulja
80 ml mlake vode
50 gr kakaa u prahu
prstohvat soli
200 gr glatkog brašna
1 prašak za pecivo


Za čokoladnu kremu 
200 gr tamne čokolade
100 gr mliječne čokolade
500 gr Mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja

Za glazuru: 

100 gr  bijele čokolade
 20ml slatkog vrhnja


Priprema :
Brašno pomješajte sa praškom za pecivo, kakaom u prahu i solju pa ostavite sa strane.
Jaja umutite pjenasto sa šećerom pa dodajte mlaku vodu i ulje . Polako dodajite suhe sastojke pa sve lagano miješajte da dobijete glatku smjesu bez grudvica.
Biskvitnu smjesu ispite u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili pek papirom. Biskvitna smjesa bit će malo rijeđa pa će biskvitu trebati više vremena da se ispeče, nekih 50 minuta na 180°C. Nakon 30 min. biskvit slobdono prekrijte pek papirom (ili alu foljiom) da ne bi potamnio.
Ohladite biskvit na sobnoj temperaturi, a onda prerežite po sredini , da dobijete 2 jednaka dijela. Otopite na pari obje vrste čokolade zajedno i ostavite sa strane da se malo ohladi. Mlaku čokoladu umutite sa Mascarpone sirom, a slatko vrhnje posebno umutite da dobijete mekani šlag.
Šlag lagano dodajte u čokoladnu kremu i sve sjedinite. Na kalup za torte stavite biskvit pa ga premažite  kremom Onda stavite drugi biskvit
Tortu stavite u frižider da se ohladi . Torte ukrasite sa otopljenom čokoladom. Slatko vrhnje zagrijte do vrnja i slonite svatre dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi  i malo ohadite prije nego je nanesete na tortu.

Ostavite u fržider da se glazura ohladi ukrasite po želji .Ohladenu tortu sijecite na parčad i poslužite .Ako više volite da vam sva torta bude čokoladna mjesto bijele čokolade možete koristit i čokoladnu .
Prijatno !

nedjelja, 28. siječnja 2018.

Posna verzija trostrukog užitka meni najdraža !


Potrebno

Za koru :

6 kasika kristal secera
50ml ulja
1dcl kisele vode
4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna
1 prasak za pecivo

Za kremu :
6dcl mleka od soje ili pirinca
10 kasika kristal secera
2 pudinga od vanile
malo arome vanile
200g margarina posnog
100g posne cokolade
I još:
oko 200g posnog keksa
malo vode(za umakanje keksa)

Za glazuru:
100g posne cokolade
3 kasikice vode
3 kasikice secera
50g margarina posnog

Priprema:

U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene
lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm
velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne
porumeni.
Napraviti mlijeko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a
u ostatak razmutiti puding.Kada je mlijeko prokuhalo ,skloniti sa vatre,umesati puding i
vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.U jedan deo
dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo
dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi.
Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema
dodati pola margarina i umutiti.
Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati keks koji smo
malo umocili u vodu ,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od
cokolade.
Mozete i obrnuti redosled fila..na biskvit prvo da stavite crni fil,pa keks,pa zuti fil.. Umesto
petit keksa sam stavljala posni keks. Mozete po zelji u koru dodati i jednu kasiku kakaoa da
bi kora bila tamnija .

Ohlađen kolač sjeći na štanglice ili manje kocke pa poslužiti .

Prijatno!

Rolat sa suhim šljivama i žele bombonama !



Potrebno :

200 gr šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
1 kašika istopljena putera ili margarina
150 gr rahatuka sa ukusom vanilije
Za punjenje:

50 gr putera ili margarina
50 ml vode
100 gr suvih šljiva
100 gr žele bonbona
100 gr mlevenog keksa

Priprema:

Ratluk sitno iseckati dodati šećer u prahu, sok od limuna i istopljen puter, dobro rukom izraditi da se masa sjedini i na providnu foliju razvaljati ploču veličine 37 x 15 cm.
Napraviti punjenje. U posudu staviti puter, vodu, kuvati dok se puter ne istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks, seckane suve šljive i seckane žele bonbone. Od ove mase napraviti prutić dužine 37 c, staviti na sredinu razvaljane ploče od ratluka, krajeve ploče spojiti i malo pomoću folije izvaljati u rolat. Ostaviti da se stegne pa seći na kolutiće i poslužiti .

Prijatno!

Crno bijela torta !


Potrebno
Za koru:
3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
1/2 praska za pecivo

Za bijeli fil:
1/2 l mleka
250g bijele cokolade
6 kasika secera
20g zelatina u prahu
2dl slatke pavlake

Za crni fil:
1/2 l mlijeka
250g cokolade za kuhanje
6 kasika secera
20g zelatina u prahu
2dl slatke pavlake

Za dekoraciju:
4dl slatke pavlake


Priprema
Za koru:

Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti ih u cvrst sneg.
Posebno umutiti zumanca sa secerom.
Sjediniti smjese od belanaca i zumanaca,pa dodati mesavinu brasna i praska za pecivo pa polako mesati kuhačom.
Pleh iz rerne  obloziti papirom za pecenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.Koru ohladiti pa presjeći popriječno na 3 jednake trake .

Za bijeli fil:

U serpu sipati mleko,dodati secer i izlomljenu belu cokoladu te ostaviti da prokljuca kako bi se svi sastojci istopili.
Slatku pavlaku umutiti u cvrst slag.
Zelatin preliti sa 8 kasika hladne vode i ostaviti da nabubri.
U ohladjeno mleko dodati slag od slatke pavlake i nabubreo zelatin pa polako promesati varjacom.

Za crni fil:
Crni fil pripremiti na isti nacin kao i beli,samo umesto bele cokolade treba ubaciti crnu.
Finalni postupak
prvu i drugu taku premazatii beli fil, a potom tamni fil.treću koru samo slatku pavlaku
Filovanu tortu ostaviti u frizideru najmanje 5 sati da se stegne.Zatim je izvaditi iz kalupa i premazati slagom od slatke pavlake. Po želji ukrasite krupno nastruganom čokoladom .
Ohlađenu tortu sijecite na željene komade  pa poslužite.
Prijatno!

Najsočniji i najbolji muffini koje sam dosad probala !



Potrebno:
90 gr brašna
250 gr putera
200 gr čokolade za kuhanje
140 gr šećera
1 vanilin šećer
4 jaja

Priprema :
Puter otopite sa čokoladom na laganoj vatri.
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte prosijano brašno i otopljenu čokoladu sa puterom.
Uspite u kalupe za muffine i pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 5 do 10 minuta.

Ohladidite pa dekorišite po želji .(umućenim slatkim vrhnjem ili napravite ganaš od slatkog vrhnja i čokolade ohladite pa dekorišite ili kako želite )
Za ganaš nadam se da svi znamo kako se pravi stavimo slatko vrhnje na vatru do tačke ključanja zatim dodamo
Prijatno !

subota, 27. siječnja 2018.

Najlakša za napravit svega ide po 11 :Sarajevska Šampita !



Potrebno

Za kore:

11 žumanaca,
11 kašika šećera,
11 kašika ulja,
11 kašika mleka
11 kašika brašna
malo praška za pecivo
kora limuna


Za šaum:

11 belanaca
11 kašika šećera


Za preliv (agda)
2×11 (tj. 22) kašika šećera
11 kašika vode
kriška limuna


Priprema:

Na početku izmeriti sastojke za preliv (agdu) i staviti na laganu vatru da se kuvaju!

Zatim odvojiti belance od žumanaca. Umutiti žumanca i šećer, dodati ulje, pa mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i limunovom korom.
Izliti smesu u namazanu tepsiju i peći 10-tak minuta na temperaturi od 200 °C (više ili manje, zavisno od vaše pećnice).

U preliv (agdu) dodati limun.

Zatim napraviti šaum, i to ovako: mutiti belanca, prvo na najmanjoj brzini miksera 2 minuta, onda na većoj i dodavati po kašiku šećera i mutiti. Na kraju povećati na najveću brzinu.
Umućenim belancima dodati preliv (agdu) i dobro izmutiti mikserom. Belanca morate zaista dobro umutiti, mutite sve vreme dok se peče kore, a posebno ih dobro umutite kad dodate preliv (agdu).
Preko kore izliti šaum, poravnajte i vratite u pećnicu na 4-5 minuta, tako da se formira korica.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Napomena: Od navedene količine namirnica napravi se zaista povelik kolač (dimenzija tepsije za pečenje kore treba biti cca 40×30 cm!). Ako želita manji kolač, smanjite količinu namirnica, što je vrlo lako napraviti budući da svega ide po 11.

Izdašni mekani i ukusni :Mak polumjeseci!



Potrebno
Za biskvit :
4 jaja
400g brašna
400ml mlijeka
360g kristal šećera
150g mljevenog maka
150ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilija šećer
1 korica limuna

Za preliv 
3 velike žlice limunovog soka
3 žlice vruće vode
400g šećera u prahu

Priprema :
Izmiksajte pjenasto jaja i šećer.Brašno ,mak i parašak povežite zajedno,i sve skupa izmiksajte.
Pecite u najvećoj tepsiji od pećnicena 180 stupnjeva 25 minuta
Za preliv:
U šećer u prahu pomalo doljevajte vodu i sok od limuna,ja sam to odokativno,uglavnom vam mora biti gusta smjesa podatna za razmazivanje
Kada se kolač skroz ohladio razmažite ga preljevom od šećera i limuna

Čim se počne stiskati preliv odmah izrezujte polumjesece modlom ili oštrom čašom,povremeno je umočite u hladnu vodu.
Prijatno!

Za mene je ovaj kolač voćno oduševljenje :Jedan od boljih kolača koji sam probala u posljednje vrijeme !




Potrebno

Za biskvit:


3 jaja
100g. šećera
50g. čokolade za kuhanje
50g. margarina
2 rum šećera
50g. brašna
1 puding od čokolade(prah)
2 pune žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
2 žlice vode

Za preliv bisvita :
100ml. soka od višnje
50ml. mlijeka
2 žlice šećera
1 van. šećer
50g. čokolade za kuhanje

Za kremu :
550ml. mlijeka
200ml. slatkog vrhnja
120g. šećera
2 pudinga vanilija
20g. gustina
2 vanilin šećera
50g. margarina
300ml. slatkog vrhnja
1/2 vrećice želatine u prahu+2žlice vode

Za preliv kolača:
višnje iz kompota, 200g. može i vše po vašoj želji
1 vrećica preljeva za tortu
2 žlice šećera
250ml. soka od višnje(iz kompota)

Priprema:

Prvo skuhajte kremu,i ostavite je da se skroz ohladi dok vi ispečete biskvit.
Za Kremu
Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje,odvojite 1,5dl.tekućine u koji umiješajte šećer,puding,gustin i vanilin šećer,a drugi dio zagrijte do vrenja,ulijte prvu smjesu i skuhajte kao puding.
Prebacite kremu u posudu za hlađenje,dodajte 50g.margarina,i miješajte dok se ne otopi. kremu možete pokriti folijom,ili ostaviti otkriveno s tim da često promiješate da se ne uhvati korica .
Za biskvit:
Otopite čokoladu s margarinom na pari,i malo prohladite. Istucite žumanjke sa šećerom i rum šećerom najvećom brzinom dok smjesa ne postane svijetla i kremasta.
Dodajte smjesu čokolade i margarina,vodu i rum šećer. promiješajte pjenjačom. direktno u tu smjesu prosijte skupa brašno s pudingom,kakaom i praškom za pecivo.
Izmiješajte ručno da se svi sastojci fino spoje.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg,pridružite ih prvoj smjesi,promiješajte ručno kuhačom ,i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje(dim.22x35cm.) poravnajte i pecite na 200°C 10-ak min.
Kad se biskvit malo prohladi,odlijepite papir,vratite biskvit u pleh, pripremite preljev i usput stavite višnje da se cijede s posudom ispod u kojoj ćete skupiti sok.

Za preliv:

Mlijeko,sok od višnje,van.šećer i obični šećer zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte čokoladu,i miješajte da se brže otopi.
kad se čokolada otopila,žlicom rasporedite preljev preko biskvita.

Sada dovršite kremu koja bi već trebala biti hladna.
Želatinu (samo pola vrećice) pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri. slatko vrhnje istucite u šlag,a kremu dobro izradite mikserom.
Dodajte šlag u kremu,i malo promiješajte,a želatinu otopite,pa ulijte u kremu.
Sada sve skupa dobro promiješajte žlicom .

Nanesite kremu na biskvit,poravnajte,i stavite na nju višnje.poredajte višnje po cijelom kolaču, kolač stavite 15-ak min.u frižider da se krema malo stegne.
Kad se krema na kolaču stegla,pripremite preljev prema uputi na vrećici,samo umijesto vode stavite 250ml.soka od višnje.
preljev malo prohladite,nanesite na kolač,spremite u frižider ,i zaboravite na njega do sutra ili ako ste ga spremali kroz juto naveče se može poslužiti .



Bitno je da se okusi prožmu,i kolač dobro stegne,poslužite i uživajte.

Prijatno!

Sigurno i vas podsjećaju na djetinstvo:Susam štanglice !Gotove za 15 min .



Potrebno:

140 g susama
150 g šećera
65 ml meda
1 kašika- 15 ml vode
prstohvat soli
2 – 3 g muškatnog oraha
30 g putera
1 kašika vaniline ekstrata
2 g sode bikarbone


Priprema:

U manju šerpicu staviti šećer,med,prstohvat soli,kašiku vode i naribani muškatni orah i sve to pustiti da se otopi na tihoj vatri,povremeno mešajući.

U otopljenu smesu dodati susam i pržiti na tihoj vatri,mešajući dok ne dobijete, lepu, zlaćanu bojicu,to traje oko 5 do 10 minuta, u zavisnosti od temperature na kojoj kuvate.Ja sam kuvala na osrednjoj temperaturi.

Skloniti sa ringle,dodati vanilu i puter i mešati sve dok se puter ne otopi i kad se puter otopio i sjedinio sa smesom, dodati sodu bikarbonu i sve dobro promešati ( soda joj daje mehuriće da budu laganije za grickanje )

Silikonsku podlogu za pečenje ili ako je nemate običanu alu-foliju premazatui sa malo ulja ili sprejom za pečenje, isipati veoma pažljivo ( pazite da se ne opečete jer je veoma vruće ) podlogu  ako želite sto tanje onda i odozgo stavite foliju pa izravnajte masu valjkom za tijesto .
 Treba ih  i zaseći dok je smjesa još topla ,kasnije će se lakše kidati po tim razrezima.

Svaki put kad ih napravim vratim se u djedinstvo jer su mi tada bile omiljene pošto nismo baš nekog velikog izbora imali i aja ih i danas rado spremam .
Prijatno .

Napravite sami lisnato tijesto bolje od kupovnog !



Potrebno:
 150 g hladnog putera
 1 šolja (2,5dcl)brašna
 1/4 kasicice soli
 1/3 solje (80 ml) hladne vode

Priprema:

Pomesajte brasno i sol, pa u tu smesu narendajte hladan puter – ideja je da sto manje baratate tijestom rukama, da se puter sto manje greje.

U smesu uspite hladnu vodu. Drskom varjace sve sjedinite – na kraju malo i rukama, da se svo brasno pokupi, pa istresite na pobrasnjenu povrsinu i formirajte pravougaonik debeo oko 1 cm.
Ispreklapajte ga na trecine (gornju, pa donju), a zatim okrenite tijesto za 1/4 kruznice, i tako jedno 6-7 puta, svaki put razvaljajte oklagijom izmedju. Umotajte u wrap foliju, i ostavite makar 1 sat u frizideru, a moze i preko noci.
Kad ste spremni da ga koristite, izvadite ga iz frizidera, i razvaljajte sto tanje, najbolje na pek papiru malo pobrasnjeniom (da se ne lepi, a i lako cete ga sa papirom preneti na tepsiju za pecenje). Izbockajte ga viljuskom, i ispecite – oko 20 minuta na 180 stepeni C , da lagano zazlatni.
Spremno – za krempitu
Okolo isecite okrajke (prema velicini tepsije koju cete koristiti), ostatke izmrvite pa pospite po kolacu, ili umesajte u fil i sl…
Mozete ga i zamrznuti, pa koristiti neki drugi put, kako god zelite – bilo u slanoj, ili slatkoj verziji.
Tijesto je super, ja ne vidim razliku – isto mi je kao i kupovno – cak i bolje, ukusnije, jer sam koristila pravi puter, a ne ne-znam-sta ili  sto koriste u kupovnom…Listovi se se osete kad jedete – rasipa se kao i kupovno lisnato testo.

Za mene je ovaj recept super otkrice, i ne verujem da cu da kupujem lisnato vise ikada. Ne razlikuje se uopste od ovoga koje kupim u prodavnici…Isprobajte i vi !