nedjelja, 28. siječnja 2018.

Posna verzija trostrukog užitka meni najdraža !


Potrebno

Za koru :

6 kasika kristal secera
50ml ulja
1dcl kisele vode
4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna
1 prasak za pecivo

Za kremu :
6dcl mleka od soje ili pirinca
10 kasika kristal secera
2 pudinga od vanile
malo arome vanile
200g margarina posnog
100g posne cokolade
I još:
oko 200g posnog keksa
malo vode(za umakanje keksa)

Za glazuru:
100g posne cokolade
3 kasikice vode
3 kasikice secera
50g margarina posnog

Priprema:

U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene
lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm
velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne
porumeni.
Napraviti mlijeko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a
u ostatak razmutiti puding.Kada je mlijeko prokuhalo ,skloniti sa vatre,umesati puding i
vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.U jedan deo
dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo
dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi.
Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema
dodati pola margarina i umutiti.
Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati keks koji smo
malo umocili u vodu ,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od
cokolade.
Mozete i obrnuti redosled fila..na biskvit prvo da stavite crni fil,pa keks,pa zuti fil.. Umesto
petit keksa sam stavljala posni keks. Mozete po zelji u koru dodati i jednu kasiku kakaoa da
bi kora bila tamnija .

Ohlađen kolač sjeći na štanglice ili manje kocke pa poslužiti .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar