ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Čokoladna torta sa sirom!



Potrebno:


Za čokoladni biskvit

10 jaja
300 gr šećera
80 ml ulja
80 ml mlake vode
50 gr kakaa u prahu
prstohvat soli
200 gr glatkog brašna
1 prašak za pecivo


Za čokoladnu kremu 
200 gr tamne čokolade
100 gr mliječne čokolade
500 gr Mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja

Za glazuru: 

100 gr  bijele čokolade
 20ml slatkog vrhnja


Priprema :
Brašno pomješajte sa praškom za pecivo, kakaom u prahu i solju pa ostavite sa strane.
Jaja umutite pjenasto sa šećerom pa dodajte mlaku vodu i ulje . Polako dodajite suhe sastojke pa sve lagano miješajte da dobijete glatku smjesu bez grudvica.
Biskvitnu smjesu ispite u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili pek papirom. Biskvitna smjesa bit će malo rijeđa pa će biskvitu trebati više vremena da se ispeče, nekih 50 minuta na 180°C. Nakon 30 min. biskvit slobdono prekrijte pek papirom (ili alu foljiom) da ne bi potamnio.
Ohladite biskvit na sobnoj temperaturi, a onda prerežite po sredini , da dobijete 2 jednaka dijela. Otopite na pari obje vrste čokolade zajedno i ostavite sa strane da se malo ohladi. Mlaku čokoladu umutite sa Mascarpone sirom, a slatko vrhnje posebno umutite da dobijete mekani šlag.
Šlag lagano dodajte u čokoladnu kremu i sve sjedinite. Na kalup za torte stavite biskvit pa ga premažite  kremom Onda stavite drugi biskvit
Tortu stavite u frižider da se ohladi . Torte ukrasite sa otopljenom čokoladom. Slatko vrhnje zagrijte do vrnja i slonite svatre dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi  i malo ohadite prije nego je nanesete na tortu.

Ostavite u fržider da se glazura ohladi ukrasite po želji .Ohladenu tortu sijecite na parčad i poslužite .Ako više volite da vam sva torta bude čokoladna mjesto bijele čokolade možete koristit i čokoladnu .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar