Potrebno
Za koru:
3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
1/2 praska za pecivo
Za bijeli fil:
1/2 l mleka
250g bijele cokolade
6 kasika secera
20g zelatina u prahu
2dl slatke pavlake
Za crni fil:
1/2 l mlijeka
250g cokolade za kuhanje
6 kasika secera
20g zelatina u prahu
2dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
4dl slatke pavlake
Priprema
Za koru:
Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti ih u cvrst sneg.
Posebno umutiti zumanca sa secerom.
Sjediniti smjese od belanaca i zumanaca,pa dodati mesavinu brasna i praska za pecivo pa polako mesati kuhačom.
Pleh iz rerne obloziti papirom za pecenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.Koru ohladiti pa presjeći popriječno na 3 jednake trake .
Za bijeli fil:
U serpu sipati mleko,dodati secer i izlomljenu belu cokoladu te ostaviti da prokljuca kako bi se svi sastojci istopili.
Slatku pavlaku umutiti u cvrst slag.
Zelatin preliti sa 8 kasika hladne vode i ostaviti da nabubri.
U ohladjeno mleko dodati slag od slatke pavlake i nabubreo zelatin pa polako promesati varjacom.
Za crni fil:
Crni fil pripremiti na isti nacin kao i beli,samo umesto bele cokolade treba ubaciti crnu.
Finalni postupak
prvu i drugu taku premazatii beli fil, a potom tamni fil.treću koru samo slatku pavlaku
Filovanu tortu ostaviti u frizideru najmanje 5 sati da se stegne.Zatim je izvaditi iz kalupa i premazati slagom od slatke pavlake. Po želji ukrasite krupno nastruganom čokoladom .
Ohlađenu tortu sijecite na željene komade pa poslužite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar