Potrebno
Za biskvit :
Za preliv
3 velike žlice limunovog soka
3 žlice vruće vode
400g šećera u prahu
Priprema :
Izmiksajte pjenasto jaja i šećer.Brašno ,mak i parašak povežite zajedno,i sve skupa izmiksajte.
Pecite u najvećoj tepsiji od pećnicena 180 stupnjeva 25 minuta
Za preliv:
U šećer u prahu pomalo doljevajte vodu i sok od limuna,ja sam to odokativno,uglavnom vam mora biti gusta smjesa podatna za razmazivanje
Kada se kolač skroz ohladio razmažite ga preljevom od šećera i limuna
Čim se počne stiskati preliv odmah izrezujte polumjesece modlom ili oštrom čašom,povremeno je umočite u hladnu vodu.
4 jaja
400g brašna
400ml mlijeka
360g kristal šećera
150g mljevenog maka
150ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilija šećer
1 korica limuna
400g brašna
400ml mlijeka
360g kristal šećera
150g mljevenog maka
150ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilija šećer
1 korica limuna
Za preliv
3 velike žlice limunovog soka
3 žlice vruće vode
400g šećera u prahu
Priprema :
Izmiksajte pjenasto jaja i šećer.Brašno ,mak i parašak povežite zajedno,i sve skupa izmiksajte.
Pecite u najvećoj tepsiji od pećnicena 180 stupnjeva 25 minuta
Za preliv:
U šećer u prahu pomalo doljevajte vodu i sok od limuna,ja sam to odokativno,uglavnom vam mora biti gusta smjesa podatna za razmazivanje
Kada se kolač skroz ohladio razmažite ga preljevom od šećera i limuna
Čim se počne stiskati preliv odmah izrezujte polumjesece modlom ili oštrom čašom,povremeno je umočite u hladnu vodu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar