300 g glatkog brašna
120 g šećera
125 g badema
3 jaja
60 g omekšalog maslaca
2 vanilin šećera
prstohvat soli
komadići čokolade po želji
naribana korica jednog limuna
1 žlica ruma
1 prašak za pecivo
Priprema:
U veću posudu staviti jaja, maslac i šećer te ručno miješati. Zatim dodati sol, koricu limuna, rum i cijele bademe pa kuhačom dobro sjediniti. Malo-pomalo dodavati brašno s praškom za pecivo te ručno umijesiti tijestoDodati na kraju komadice čokolade i umijesiti u tijesto . Tijesto staviti u frižider oko pola sata da se malo stisne. Na pobrašnjenu podlogu staviti tijesto, premijesiti ga i podijeliti na dva dijela. Oblikovati dvije štruce dužine 35 cm i staviti na podlogu za pečenje na koju je poželjno prije staviti papir za pečenje. Štruce peći 15 do 20 minuta na temperaturi od 180 ºC. Još mlake jako oštrim nožem (zbog badema koji su u komadu) narezati na prutiće te ih složiti na pleh, vratiti u pećnicu i sušiti na 100 ºC minimalno 10 minuta sa svake strane. Pospremiti ih u kutiju za kekse jer mogu dugo stajati.
naribana korica jednog limuna
1 žlica ruma
1 prašak za pecivo
Priprema:
U veću posudu staviti jaja, maslac i šećer te ručno miješati. Zatim dodati sol, koricu limuna, rum i cijele bademe pa kuhačom dobro sjediniti. Malo-pomalo dodavati brašno s praškom za pecivo te ručno umijesiti tijestoDodati na kraju komadice čokolade i umijesiti u tijesto . Tijesto staviti u frižider oko pola sata da se malo stisne. Na pobrašnjenu podlogu staviti tijesto, premijesiti ga i podijeliti na dva dijela. Oblikovati dvije štruce dužine 35 cm i staviti na podlogu za pečenje na koju je poželjno prije staviti papir za pečenje. Štruce peći 15 do 20 minuta na temperaturi od 180 ºC. Još mlake jako oštrim nožem (zbog badema koji su u komadu) narezati na prutiće te ih složiti na pleh, vratiti u pećnicu i sušiti na 100 ºC minimalno 10 minuta sa svake strane. Pospremiti ih u kutiju za kekse jer mogu dugo stajati.