srijeda, 24. siječnja 2018.

Neodoljivo hrskave i ukusne :Kroštule !


Potrebno:
200 g glatkog brašna
3 žumanjka
2 žlice šećera
3 žlice ruma
1 naranča
1 limun
prstohvat soli
2 žlice kiselog vrhnja
oko 800 ml ulja za prženje
Za posipanje: šećer u prahu

Priprema:
Mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom. Dodajte rum i naribane korice naranče i limuna. Zatim posepeno dodajte prosijano brašno, sol i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da odstoji 15-ak minuta.
Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne dobijete srednje čvrsto tijesto. Razvaljajte tanko tijesto valjkom. Narežite ga na trake dužine oko 15 cm i širine oko 2 cm. Svaku traku preklopite u čvor ili, prema vlastitoj želji, izrežite tijesto u neke druge oblike. Možete trake tijesta saviti pomoću vilice i dobiti oblik cvijeta. Tijesto pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Kroštule pospite šećerom u prahu i poslužite uz čaj.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar