Potrebno
Za podlogu:
200 g čokoladnog keksa (ja sam koristila čokoladne čajne kolutiće)
100 g maslaca
Za kremu:
400 g krem sira
300 ml slatkog vrhnja
1 šoljica šećera u prahu
1 kašika vanilije – po želji
50 g čokoladnog keksa
Za preliv:
100 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade
50 g čokoladnog keksa
Priprema
Za podlogu:
Kekse usitnite u multipraktiku. Maslac otopite pa pomiješajte s keksima. Tu smjesu natisnite po dnu kalupa za torte promjera 24 cm. Stavite u frižider dok pripremate kremu.
Za kremu :
Mikserom tucite krem sir, vaniliju i šećer. Kad se izjednači, dodajte slatko vrhnje. Tucite dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa ih valjkom za tijesto razdrobite na komadiće. (Bit će krupniji nego da ih usitnjavate u multipraktiku.) Lopaticom kekse umiješajte u kremu.
Kremu rasporedite po pripremljenom podlozi od keksa . Poravnajte i vratite u frižider .
Za preliv :
Nasjeckajte čokoladu. Vrhnje zagrijte do vrenja pa mu dodajte čokoladu. Ostavite 1 minutu da počiva, a zatim dobro promiješajte. Nek se ohladi 5 minuta, a zatim ganache prelijte po torti. Vratite u frižider bar na bar 2 sata.
Prije serviranja preostale kekse usitnite u multipraktiku i posipajte po torti.
Sijecite na željene komade i poslužite .
Prijatno!