nedjelja, 21. siječnja 2018.

Brzi osvježavajući desert u čaši sa Kruškama!


Potrebno:

100 g piškota
1 konzerva kompota od kruške(moze i dr voće koje volite )
200 ml slatkog vrhnja
200 g mascarpone sira
2 – 3 kašike  šećera u prahu
1 kašika  vanilija arome
1 kašika cimeta može i vše ako volite

Priprema  :
Kruške ocijedite, a tekućinu sačuvajte.
Piškote prepolovite, umačite u kompot i slažite na dno čaša za posluživanje.
Kruške narežite na kockice i rasporedite po piškotama.
Mascarpone tucite sa šećerom u prahu, vanilijom i cimetom. Dodajte 100 ml slatko vrhnja i tucite mikserom dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremom napunite  čaše do vrha.Ukrasite sa ostatkom slatkog vrhnja .
Do posluživanja držite  u fržideru .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar