Nećete vjerovati kako brzo nestanu .Dobićete oko 80 kom za moju porodicu dovoljno .
Potrebno:
850-900 gr krompira
45 gr maslaca
150 gr griza
100 gr brašna
1 kašičica soli
mrvice – za uvaljati
1 jaje
Priprema :
Pripremite krompir kao kada pripremate pire krompir.Propasirajte i dodajte maslac,pa ostavite da se prohladi.U ohlađeno dodajte i preostale sastojke pa zamijesite smjesu.
Valjati smjesu na mrvicama i praviti duguljasti oblik.
Režite ga kao za njoke 5 cm dužine i promjera oko 2 cm (možete i veće po vašoj želji).
Kroketi će se dodatno napuhati tokom pečenja.
Tijesto je savršeno i lagano se valja.
Kada ih nasiječete dodatno ih malo oblikujte rukama.
Pecite ih u šerpi u dubokom ulju.
Poslužite ih po želji sa namazom ili umakom po želji .
Od ove mjere dobićete oko 80 kroketa ako smatrate da je previše a vjerujte da neznate kad nestane kolko su dobri .Pripremljene krokete možete i zaledit i izvadit kad vam zatrebaju kao sto radite i njoke .
Potrebno:
850-900 gr krompira
45 gr maslaca
150 gr griza
100 gr brašna
1 kašičica soli
mrvice – za uvaljati
1 jaje
Priprema :
Pripremite krompir kao kada pripremate pire krompir.Propasirajte i dodajte maslac,pa ostavite da se prohladi.U ohlađeno dodajte i preostale sastojke pa zamijesite smjesu.
Valjati smjesu na mrvicama i praviti duguljasti oblik.
Režite ga kao za njoke 5 cm dužine i promjera oko 2 cm (možete i veće po vašoj želji).
Kroketi će se dodatno napuhati tokom pečenja.
Tijesto je savršeno i lagano se valja.
Kada ih nasiječete dodatno ih malo oblikujte rukama.
Pecite ih u šerpi u dubokom ulju.
Poslužite ih po želji sa namazom ili umakom po želji .
Od ove mjere dobićete oko 80 kroketa ako smatrate da je previše a vjerujte da neznate kad nestane kolko su dobri .Pripremljene krokete možete i zaledit i izvadit kad vam zatrebaju kao sto radite i njoke .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar