Za koru/biskvit:
2,5dcl vode
50 ml ulja
150 g šećera
200 g brašna
1 šoljica kokosovog brašna
1 vanilin šećer
1 kašika ruma
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 kašika ruma
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Za preliv ili kremu :
150 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade, nasjeckane
1 kašika ruma
3 piškote, razlomljene
komadić maslaca veličine lješnjaka
Priprema
Za koru /biskvit:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva .Okrugli kalup za kolač prekrijte papirom.
Prosijte brašno, sol i prašak.
Vodu, vanilin šećer , rum i šećer izmiješajte žičanom metlicom. Lagano umiješajte prosijano brašno. Na kraju dodajte i kokos. Tom smjesom napunite pripremljeni kalup, poravnajte površinu i pecite 25-30 minuta. Ohladite.
Za preliv ili kremu :
Dok se kolač peče, napravite preliv . Vrhnje i čokoladu pomiješajte pa stavite na laganu vatru. Miješajte da se čokolada otopi. Dodajte piškote i rum i miješajte da se piškote skroz raspadnu. Maknite s vatre, umiješajte i maslac. Ohladite 10-ak minuta.
Kad se krema počne stiskati, premažite je preko kolača. Pospite kokosom.
Ostaviti u frižider da se ohladi .Ohlađenu tortu ili kolač kako hoćete isijecite na parčad i poslužite.Ako volite mekše kolače koru možete malo zaliti mlijekom .
150 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade, nasjeckane
1 kašika ruma
3 piškote, razlomljene
komadić maslaca veličine lješnjaka
Priprema
Za koru /biskvit:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva .Okrugli kalup za kolač prekrijte papirom.
Prosijte brašno, sol i prašak.
Vodu, vanilin šećer , rum i šećer izmiješajte žičanom metlicom. Lagano umiješajte prosijano brašno. Na kraju dodajte i kokos. Tom smjesom napunite pripremljeni kalup, poravnajte površinu i pecite 25-30 minuta. Ohladite.
Za preliv ili kremu :
Dok se kolač peče, napravite preliv . Vrhnje i čokoladu pomiješajte pa stavite na laganu vatru. Miješajte da se čokolada otopi. Dodajte piškote i rum i miješajte da se piškote skroz raspadnu. Maknite s vatre, umiješajte i maslac. Ohladite 10-ak minuta.
Kad se krema počne stiskati, premažite je preko kolača. Pospite kokosom.
Ostaviti u frižider da se ohladi .Ohlađenu tortu ili kolač kako hoćete isijecite na parčad i poslužite.Ako volite mekše kolače koru možete malo zaliti mlijekom .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar