nedjelja, 21. siječnja 2018.

Italijanski specijalitet koji je vema jednostavan a tako ukusan : Tjestenina alla Carbonara!



Potrebno:
500 g  tjestenine (spagetti ili sl.)
2 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
200 g suhog mesa ili slanine
150 g ribanog parmezana
sol, biber , vegeta, prstohvat češnjaka u granulama
Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckano suho meso ili slaninu . U posebnoj zdjelici umutiti jaja sa parmezanom. Kuhanu tjesteninu istresti na prženo meso, dodati vrhnje za  kuhanje, dobro promiješati pa kada postane ravnomjerno vruće i kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja sa parmezanom.
Po želji začiniti solju, biberom  ili vegetom. Dobro promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio. Poslužiti uz  zelenu salatu  ili po želji.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar