subota, 20. siječnja 2018.

Buhtle mekane ko duša ovakve dosad nisam probala!



Potrebno
Za tijesto :

1 dcl toplog mlijeka
1/2 svježeg kvasca
1 velika žlica šećera
1/2 kg brašna
100 g šećera
100g otopljenog maslaca
1,5 do2 dcl toplog mlijeka
1 jaje
1 vanil šećer
malo limunove korice
malo soli

Za nadjev
marmelada ili
nutela ili
pekmez po želji 

Za posipanje:
šećer u prahu

Priprema:

U1dcl toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i  malo brašna . Pustite da se digne.

Zagrijte  ostalo mlijeko . Otopite maslac i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, koricu od limuna , vanil šećer, nadošli  kvasac, mlijeko sa jajem i otopljeno maslo
Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude
Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se udvostruči obujam.
Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom  ili nutellom..
 Zavrnite dno da nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja. Zvrnuti dio ide na dno.
Ostavite ih da se na toplome još jednom dižu.
Dignute buhtle stavite u hladnu  rernu koju uključite na 180 °C neka se peku jedno 30-ak minuta , zavisno od vaše rerne ili dok lijepo ne porumene.
Prije pečenja ih je dobro namazati otopljenim maslacem  i posuti šećerom u prahu onda imaju savršeno hrskavu i slatku koricu.
Pečene buhtle malo prohladite pa pospite šećerom u prahu i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar