Za koru :
200 g brašna
50 g mljevenih badema
50 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žumanjaka
140 g maslaca
50 g mljevenih badema
50 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žumanjaka
140 g maslaca
Za Sirni nadjev:
500 g kremastog sira
100 g slatkog vrhnja
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 kašika škrobnog brašna
2 jaja
100 g slatkog vrhnja
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 kašika škrobnog brašna
2 jaja
Za Čokoladna kremu:
200 g čokolade s puno kakaa
70 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
100 g mliječne čokolade
60 g maslaca
70 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
100 g mliječne čokolade
60 g maslaca
Priprema
Za koru :
Brašno pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Dodajte maslac narezan na listiće, žumanjke, bademe i sve zajedno izmiješajte mikserom da dobijete rahlu smjesu. Stavite je u posudu za pečenje (30 × 20 cm) obloženu papirom za pečenje i pritisnite tako da dobijete ravnomjernu podlogu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta pa izvadite da se potpuno ohladi.
Za Sirni nadjev :
Siru dodajte slatko vrhnje, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i jaja pa sve dobro izmiješajte.
Za čokoladnu kremu :
Pripremite čokoladnu kremu tako da natrganu čokoladu prelijete zagrijanim slatkim vrhnjem i miješate da se otopi. Zatim dodajte maslac i nastavite miješati da dobijete jednoličnu kremu.
Mliječnu čokoladu otopite u zagrijanom maslacu.
Na ohlađeno tijesto stavite sloj čokoladne kreme (polovinu) i preko nje nanesite sirni nadjev. Preko njega izlijte ostatak čokoladne kreme i prošarajte pripremljenom mliječnom čokoladom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160°C na oko 50 minuta.
Kolač dobro ohladite, narežite na kocke i poslužite.
Prijatno!