Potrebno
Za podlogu :
1 Cheesecake mješavina ( 300 gr mljevenog plazma keksa )
1 kašika Kakaa u prahu
3 kašike mlijeka
100 g maslaca
Za kremu :
500 ml slatkog vrhnja
1 krem fix
1 vanilin šećer
400 g krem sira (ella ,mascarpone)
1 želatin u vrećici 10 gr + voda po upustvu sa vrećice
150 g čokolade
Priprema:
Za podlogu :
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).sa obručem što se skida
Utisnite kašikom ili jednostavno rukom da dobijete jednoličnu podlogu.
Stavite u frižider na 20 minuta.
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).sa obručem što se skida
Utisnite kašikom ili jednostavno rukom da dobijete jednoličnu podlogu.
Stavite u frižider na 20 minuta.
Za kremu :
Umutite slatko vrhnje sa krem fix i vanilin šećerom ,zatim želatinu pripremite po upustvu na vrećici stavite da se prohladi dok vrhnju
Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.zatim dodajte želatin
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu prohlađenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice .
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu prohlađenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice .
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Prijatno!