ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Prijedlog za ručak :Puretina u marinadi od đumbira !


Potrebno:
1,5 kg puretine
1 glavica luka
2 čehna bijelog luka
2 kriške svježeg đumbira
1 ljuta papričica
4 dl jogurta
2 kašičice curryja
3 limuna
so, biber
Priprema:
 Marinadu pripremite dan ranije: ogulite i narežite crveni i bijeli luk, đumbir, papričicu pa sve stavite u mikser s jogurtom i curryjem. Miješajte nekoliko minuta da dobijete ujednačenu smjesu.
 Mesu odstranite kožu.
Oštrim nožem zasijecite komade mesa do kostiju. Istrljajte krupnom soli i komadima limuna.
 Komade mesa pomiješajte s marinadom od jogurta, zatvorite posudu i ostavite u frižideru najmanje 12 sati.
Sat prije pripremanja izvadite puretinu iz frižidera i ostavite je na sobnoj temperaturi. Pripremite grill tavu. Komade mesa dobro ocijedite i pecite 15-ak minuta na srednje visokoj temperaturi.
Poslužite uz prilog po želji .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar