utorak, 5. prosinca 2017.

Cheescake Tačkasta torta koja se ne peče !


Potrebno 
Za podlogu :
1 Cheesecake mješavina ( 300 gr mljevenog  plazma keksa )
1 kašika Kakaa u prahu
3 kašike mlijeka
100 g maslaca
Za kremu :
500 ml slatkog vrhnja 
1 krem fix 
1 vanilin šećer 
400 g krem  sira (ella ,mascarpone)
1 želatin  u vrećici 10 gr + voda po upustvu sa vrećice
150 g čokolade

Priprema:
Za podlogu :
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).sa obručem što se skida
Utisnite kašikom ili jednostavno rukom  da dobijete jednoličnu podlogu.
Stavite u frižider  na 20 minuta.

Za kremu :
Umutite slatko vrhnje sa krem fix i vanilin šećerom ,zatim želatinu pripremite po upustvu na vrećici  stavite da se prohladi dok vrhnju
Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.zatim dodajte želatin

Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu  prohlađenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice .

Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Prijatno!



Nema komentara:

Objavi komentar