Potrebno:
Za prvi dio :
2 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
10 kašika ulja
15 kašika brašna
prašak za pecivo
Za drugi dio :
2 zaleđene narandze
4 kašike džema od kajsije
4 kašike mleka
2 kašike ulja
+ pola kore
Za glazuru :
100 g čokolade
50 g putera
2 kašike mlijeka
Priprema:
Umutiti 2 jaja, šećer, mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo ispecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekih 10 do 15 min zavisno od rerne .Smjesu za koru peći u velikom plehu tanju koru. presijecite je na pola jedan deo izmrvite.
U izmrvljeni deo dodajte nastruganu narandžu, džem, mlijeko i ulje napravite jednoličnu smesu. ovom smesom filovati preostalu polovinu kore. Napraviti glazuru od čokolade, putera i mlijeka preliti preko fila . Ohladiti iseći na željene kocke pa poslužiti .
Prijatno!
.
Nema komentara:
Objavi komentar