Potrebno
Za koru :
7 jaja
10 dkg šećera
3-4 kašika brašna
3-4 kašikice kakaa
1 kašika sode bikarbone
Za Kremu:
4 dl mlijeka
10 dkg šećera
4 kašike gustina
1 margarin
10 dkg čokolade
Priprema:
Za koru :
Jaja i secer pjenasto umutite. Dodajte potom redom i ostale sastojke.
Peci koru na 200 C oko 20 minuta.
Jos vruću koru istresti na krpu i sto sitnije zamotati. Tako ostaviti da se ohladi.
Peci koru na 200 C oko 20 minuta.
Jos vruću koru istresti na krpu i sto sitnije zamotati. Tako ostaviti da se ohladi.
Za kremu :
Skuhati kremu od mlijeka, secera i gustina kao puding.
Ohladiti pa dodati umiksani margarin.
Zajedno jos malo miksati pa podijeliti na dva dijela, u jedan dio dodati rastopljenu cokoladu.
Na koru prvo namazati bijeli fil preko cijele kore , a kroz sredinu staviti crni fil.
Zamotati u rolu i namazati kremom izvana.Ukrasiti možete po želji rendanom čokoladom ili glazurom od čokolade .
Nakon par sati rolat izvaditi iz frižidera , isjeci na snite i posluziti.
Skuhati kremu od mlijeka, secera i gustina kao puding.
Ohladiti pa dodati umiksani margarin.
Zajedno jos malo miksati pa podijeliti na dva dijela, u jedan dio dodati rastopljenu cokoladu.
Na koru prvo namazati bijeli fil preko cijele kore , a kroz sredinu staviti crni fil.
Zamotati u rolu i namazati kremom izvana.Ukrasiti možete po želji rendanom čokoladom ili glazurom od čokolade .
Nakon par sati rolat izvaditi iz frižidera , isjeci na snite i posluziti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar