Potrebno
Za koru:
4 jaja
12 kasika brasna
2 dcl. jogurta
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
1 soljica ulja
1 izrendana mrkva
malo iseckanog persunovog lisca
Za Fil:
250 gr. krem sira
50 gr. praske sunke(ili pureću )
50 gr. pecenice(ili suho meso )
1 bareno jaje
Za Premaz:
1 dcl kisele pavlake
12 kasicica majoneza
150 gr. rendanog kackavalja
1 bareno jaje
Priprema:
Za koru izmutiti jaja, posoliti ih, pa dodati jogurt, ulje, brasno pomesano sa praskom za pecivo, izrendanu mrkvu i persunovo lisce. Sve sjediniti pa sipati u pleh oblozen papirom i peci koru na 200 C 20 min. Kad se prohladi modlom izvaditi 24 kruga.
Za fil sjediniti krem sir, iseckanu prasku i pecenicu(mozete i zamjeniti stavit suho meso pureću šunku ) i izrendano kuhano jaje. Ovim filom spajati po dva kruga, a okolo ih premazati sa pavlakom, pa uvaljati u izrendani kackavalj. Odgore svaku premazati sa kasicicom majoneza, posuti sa izrendanim kuhanim jajetom, pa ukrasiti po zelji.
Uživajte u ukusnom zalogaju .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar